Będą Wam potrzebne:
krewetki świeże bądź mrożone (rozmrożone wcześniej)
pęczek młodego, świeżego szpinaku
ząbek czosnku
ser feta
ciasto francuskie (ja używam gotowego)
oliwa z oliwek
margaryna
łyżka naturalnego jogurtu
przyprawy
Myjemy i obieramy krewetunie, świetna zabawa dla dzieci
Przyprawiamy, dodajemy dużą łyżkę jogurtu i mieszamy, chwilkę gotujemy mieszając . Formę do pieczenia smarujemy margaryną, wykładamy ciastem. Na ciasto wykładamy farsz, na górę dajemy pokrojoną w kostkę fetę. Wkładamy do pieca na 10-15min. na 150 stop.C (z termoobiegiem)
Wygląda przepięknie, pachnie jeszcze lepiej, a smakuje... NIEBO W USTACH!.
Niestety zdjęć gotowego nie posiadam... bo nie doczekało... ;)
Oczywiście najlepsze popijając koktajlem z truskawek i borówek.
Pozdrawiam
BK
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję :)