Ziemniaki,
paczka mrożonego szpinaku,
2 ząbki czosnku,
masło,
twaróg tłusty,
feta,
śmietana (najlepiej 18%),
żółty ser
Szpinak musi się rozmrozić na sitku, później wrzucamy go na roztopione masełko z czosnkiem, chwilkę dusimy. Ziemniaki w tym czasie obieramy i gotujemy jakieś 5-10min. żeby były lekko miękkie. Jak ziemniaczki przestygną kroimy je na średniej grubości plastry, układamy na dole naczynia żaroodpornego. Szpinak mieszany z połową twarogu i połową fety, wykładamy na ziemniaczki i na szpinak układamy drugą warstwę ziemniaczków, na ziemniaczki śmietana, feta i na samą górę ser żółty.
I druga wersja:
+ ryba i pomysł na rybę
Robimy pomysł wg. przepisu, na każdą warstwę lejemy sos z "przepisu.." , na warstwę szpinaku zalaną sosem kładziemy rybę (najlepiej jakąś pangę, mintaja, itd).
Wszystko do piekarnika rozgrzanego do ok. 180 stop. na 35-45min.(aż się zarumieni)
A tu foteczki
(przed włożeniem do pieca)
I już ujedzona
P.S. przepraszam, ale przepisów to ja nie umiem pisać ;p
ja też nie umiem ale pomysł super na dzisiejszy dzień;))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
CHĘTNIE SIĘ POCZĘSTUJĘ
OdpowiedzUsuńSuper wygląda i na pewno jeszcze lepiej smakuje. Szkoda że ja nie mogę takich rzeczy jeść :(
OdpowiedzUsuńpysiornie to wygląda :) zwłaszcza że szpinak bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńPrzepis przejrzysty i zrozumiały, a to najważniejsze. Uwielbiam szpinak, więc jak już będę mogła urozmaicić sobie dietę to z pewnością zrobię.
OdpowiedzUsuńpozdrawiamy.
Mniam :-)
OdpowiedzUsuń